INDUCTION & COMPLIANCE MADE EASY

Top onboarding tips – Dutch

Onboarding Online Inductions

Share This Post

Top onboarding tips waar je misschien nog niet aan hebt gedacht

Het is eerlijk om te zeggen dat gerenommeerde bedrijven op zoek zijn naar effectieve onboarding-processen. Ze begrijpen het belang van niet alleen een goede eerste indruk maken, maar ook het vereenvoudigen en versoepelen van de entree voor een nieuwe werknemer om ze zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. De meeste mensen weten dat belangrijke stappen zaken als introducties en IT omvatten, maar er is vaak meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken. Hier zijn enkele top tips waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht…

Op de eerste dag van de nieuwe werknemer, laat ze laat beginnen. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf, is de standaard starttijd normaal gesproken behoorlijk hectisch, met mensen die aankomen, vertrekken, kletsen en zich op hun bureau vestigen. Bovendien kunnen managers afgeleid zijn door hun team voor de dag op te zetten. Begin daarom iets later met hen, zodra het actieplan klaar is, zodat ze niet alleen je volledige aandacht hebben, maar ook niet in de receptie rondlopen op een moment dat het druk is.

Als klein gebaar, geef nieuw personeel een fotolijst of iets anders kleins om een bureau, cubicle of een andere ruimte die van hen zal zijn te versieren. Immers, het voelen van een gevoel van eigendom en verbinding met een ruimte helpt zeker om het gevoel van verbinding met het bedrijf zelf te versnellen.

Nodig op een gegeven moment de familie van de nieuwe werknemer uit voor een rondleiding en om enkele van hun nieuwe collega’s te ontmoeten. Uiteraard ga je niet zo diep of gedetailleerd in, maar het is goed voor de familie van een werknemer om zich belangrijk te voelen. Het laat hen zien dat je gezinnen waardeert en het maakt het ook makkelijker voor hen om zich de werknemer voor te stellen tijdens hun dagelijkse werk.

Het klinkt misschien vreemd, maar soms is het beste wat je kunt doen een nieuw personeelslid al vroeg een project geven. We hebben het niet over een groot project, maar iets kleins dat aansluit bij hun vaardigheden en waarmee ze meteen hun waarde kunnen bewijzen, kan een directe boost geven aan de stemming en motivatie.

Om de toon te zetten in je omgang, is het belangrijk eerlijk te zijn over de dingen in de baan die niet zo geweldig zijn. Je wilt ze natuurlijk niet ontmoedigen op hun eerste dag, maar als je eerlijk kunt zijn over enkele minder aantrekkelijke aspecten, zoals het feit dat mensen op deadline dagen echt verwacht worden om aan hun bureau te lunchen, geef je meteen een indruk van transparantie en eerlijkheid, wat altijd geruststellend zal zijn.

Om het resultaat van onboarding te tonen, organiseer je een sessie met andere mensen die de afgelopen maanden zijn aangenomen. Ze kunnen de nieuwe werknemer vertellen wat ze hebben geleerd, wat ze graag hadden willen weten, hoe ze in het bedrijf zijn overgegaan en welk geweldig advies ze kunnen geven. Goed gedaan kan dit de meest informatieve inductiesessie van allemaal blijken te zijn, omdat niets echt informatie kan overtreffen die uit persoonlijke ervaring is verkregen.

Toon ze tenslotte het volledige plaatje van wat je doet. Bijvoorbeeld, als ze een verkoper zijn voor een online winkel, laat ze dan niet alleen zien wat je verkoopt, maar ook hoe het verpakt en verzonden wordt vanuit het magazijn en ook, indien mogelijk, hoe en waar het gemaakt wordt. Hoe meer kennis ze hebben over het proces van idee tot klant, hoe beter ze klanten kunnen bedienen.

Veel succes met onboarding!

Voor meer informatie over onboarding, klik hier.

More To Explore​

OSHA, Electrical Hazards
OHS

Electrical Hazards

Across the diverse landscape of American and Canadian industries, from the heat of construction sites to the dynamic environment of

Workplace hazard RF Radiation
OSHA

RF Radiation

Incorporating the dangers of Radio Frequency Radiation (RFR) into discussions about electrical hazards in American and Canadian workplaces brings a

customer service

ONLINE DEMO

We’re committed to your privacy. Induct For Work uses the information you provide to us to contact you about our relevant content, products, and services. You may unsubscribe from these communications at any time. For more information, check out our Privacy Policy.