Tien onboarding-activiteiten voor nieuwe wowrkers en aannemers.
Onboarding- activiteiten
Tien onboarding-activiteiten . Onboarding is zoveel meer dan nieuwkomers laten zien waar de keuken is en ze een veiligheidspas geven.
Het is een overkoepelend proces waarbij ze niet alleen worden geïnformeerd over het bedrijf en de mensen, maar ook dat ze zich er onderdeel van voelen, met een welkom dat zowel praktisch als persoonlijk is.
Het is ook een verbintenis die op de eerste dag langer dan een uur moet duren.
Een korte show-around voordat ze in het diepe gooien, zal alleen maar een nieuwe stafmedewerker creëren die zich afvraagt waar ze aan begonnen zijn – en misschien al wat ze moeten doen om eruit te komen.
Om te voorkomen dat dingen zover komen, zijn hier 10 geweldige onboarding-activiteiten die u in uw introductie kunt opnemen om een medewerker te creëren die snel een gelukkig – en gewaardeerd – lid van het team wordt.
Juiste introductie
Als u de naam van uw nieuwe medewerker bij de receptie achterlaat zonder andere details, is dit een gemiste kans om een goede eerste indruk te maken. Zoals de experts altijd zeggen, ze tellen, en stel je voor hoe opgelucht je zou zijn om een nieuwe werkplek binnen te gaan waar de persoon achter de receptie wist wie je was, wanneer je kwam, de titel van je nieuwe baan en wie je moest doen zie eerst. Het is een onfeilbare manier om voor hen te versterken dat mensen ertoe doen in uw organisatie. Als het dan tijd is om inleidingen te maken, vermijd dan de voor de hand liggende verleiding om ze tijdens een of andere bijeenkomst voor iedereen te slepen. In plaats daarvan zijn een-op-een of kleine groepen de juiste keuze. Begin met hun directe manager en de mensen met wie ze elke dag zullen werken, en ga van daaruit naar andere afdelingen. Geef tijd voor inleidingen die verder gaan dan alleen maar glimlachen tijdens een telefoongesprek, maar in plaats daarvan uitbreiden tot een naam, een handdruk en een klein praatje of welkomstwoord.
Begeleide tour
Iemand de toiletten en keuken laten zien terwijl je er met hoge snelheid langs waait, telt niet als een rondleiding door hun nieuwe werkplek. Het hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte, maar een goede rondleiding moet hen een kijkje geven in elk gebied, behalve misschien de ultragevoelige. Zelfs als je gewoon stoppen door voor een minuut bij elke, ze gaan op te halen handige informatie over elke stap van de weg, van waaruit zij hun afgedrukte documenten te verzamelen, waar ze briefpapier en wie ze gaan om te zien met een kosten claimen . Als je er geen tijd voor hebt, delegeer de taak dan aan iemand die het wel doet. Het is een veel betere activiteit dan het verlaten van de nieuwe medewerker die bang is om iemand lastig te vallen met eindeloze vragen over waar je wat naartoe moet.
Achtergrondcontrole
Niemand vindt het leuk om het gevoel te hebben dat ze gewoon een ander gezicht zijn in een groot bedrijf. Maar soms is dat precies hoe het voor een nieuwkomer kan lijken. Dus maak wat tijd vrij – niet lang genoeg om saai te zijn – om de nieuwe werknemer door een schets te leiden van het bedrijf, zijn divisies, wat het doet en – net zo belangrijk – hun rol daarin en uw verwachtingen voor wat ze kunnen doen. Het gaat erom ze eraan te herinneren dat je ze met een reden hebt ingehuurd – omdat je ervan overtuigd bent dat ze hun werk aankunnen.
Groep papierwerk
In sommige bedrijfstakken is het gebruikelijk dat een groep mensen tegelijkertijd aan het werk gaat, bijvoorbeeld als u een jaarlijkse lichting leerlingen in dienst neemt. Wanneer dit gebeurt, stel het dan zo in dat de nieuwkomers samen enkele onboarding- activiteiten kunnen uitvoeren . Geen vertrouwelijke zaken natuurlijk, maar simpele zaken zoals het invullen van de basispapieren van het bedrijf. Niets schept een band als gedeelde ervaring en zelfs iets zo klein als het helpen van een andere collega een vraag te beantwoorden op een loonlijst vorm waren ze niet duidelijk op kunt beginnen met een band die hopelijk zal groeien de meer gelijktijdig verblijf met het bedrijf te smeden.
Vraag en antwoord
Het personeel wil tegenwoordig over het algemeen meer van een baan dan een salaris . Ze willen waarde, waarde, voldoening en meer. Dus als ze beginnen, stel ze dan het soort vragen dat hen zal helpen beseffen dat deze baan tweerichtingsverkeer is. Vraag hen wat hun sterke punten zijn, hoe ze hun carrière visualiseren, wat voor soort taken hun favoriet zijn. Het betekent niet dat u op al deze punten tegelijk moet reageren, maar door vroeg de tijd te nemen om u als persoon op hen te concentreren, in plaats van alleen als nieuwe werknemer, kunt u later beslissingen nemen, rekening houdend met deze informatie en hopelijk ze krijgen evenveel werk als ze erin stoppen.
Goede overdracht
Er zijn maar weinig mensen die een bedrijf binnenkomen in een nieuw gecreëerde functie; ze treden bijna altijd in de voetsporen van iemand anders. Het beste wat u dus kunt doen voor integratie, is ervoor zorgen dat hun voorganger een goede overdracht heeft geregeld. Dit zou kunnen worden met de komende twee weken van het voltooide werk , zodat de nieuwkomer heeft de kans om het te regelen. Het kan ook gaan om het schrijven van een grondige stapsgewijze handleiding voor het uitvoeren van hun werk of het verstrekken van notities die de zaken soepeler laten verlopen, zoals tips voor het omgaan met lastige klanten. Dit vermogen om een goed op stroom pakket te maken zal echt afhangen van hoe de eerste bladeren het bedrijf, dus een goede inzet is om uw mensen schrijven en vervolgens constant updaten job handleidingen , zodat de eventuele vervanging nooit vanaf nul.
Shadow mate
De meeste mensen beantwoorden graag vragen van een nieuwkomer, maar dat betekent niet dat ze altijd zullen worden gesteld. Immers, het is een fijne lijn tussen het uitzoeken wat je moet weten als een nieuwkomer en gevoel als een plaag. Om dit scenario te voorkomen, stelt u een arrangement op voor nieuwe gezichten om een collega te laten schaduwen. Zelfs als ze twee of drie dagen naar de actie kijken, krijgen ze een goed idee van hoe de dingen lopen, hoe ze dingen voor elkaar kunnen krijgen en zelfs hoe ze moeten omgaan met externe klanten. Het is deze onuitgesproken en instinctieve kennis die is net zo belangrijk als het beleid en de procedures van het bedrijf, dus zorg ervoor dat de persoon in kwestie heeft tijd om hun schaduw te praten via de hows en waarom, zonder uit te leggen alles als “dat is gewoon hoe we het doen”.
Netwerklunch
Bij een netwerklunch zijn meestal werkcontacten buiten de organisatie betrokken, maar aangezien het nog maar net begint, moet u de focus van deze bijeenkomst houden zodat uw nieuwe medewerker kan netwerken met collega’s. Mensen worden tijdens een maaltijd altijd veel meer ontspannen dan ooit aan hun bureau of in de kantoorkeuken, dus vraag mensen om te komen en dan een zitplaats te regelen, zodat er een klaar gesprek beschikbaar is met een breed scala aan collega’s. Het is ook een geweldige manier om dingen te ontdekken die je misschien nog niet wist, of die je misschien nog niet hebt kunnen vragen, zoals burgerlijke staat, sportteams, favoriete tv en alle dingen die de down-momenten en gezamenlijke benaderingen van het water bepalen -koeler net dat beetje leuker.
Feedbacksessies
Iedereen houdt van feedback, en als je nieuw bent bij een bedrijf en je probeert te bewijzen dat je bekwaam bent, is dat belangrijker dan ooit. Plan dus wat vaste tijd in tijdens het aan boord gaan – en daarna – om door te nemen wat ze hebben uitgespookt. Maak feedback constructief, houd er rekening mee dat het nog pril is en, net zo belangrijk, organiseer training en ondersteuning voor alles waar ze wat hulp bij nodig hebben. Doe het op de juiste manier – zonder aanmatigend te zijn – en dit zal voor de stafmedewerker versterken dat u in hen geïnvesteerd heeft, hun vaardigheden en hun succes.
Welkomstplan
Het is bijna onmogelijk om te definiëren wat ‘settelen’ betekent, aangezien elke medewerker anders is. Maar met een welkomstplan op maat van hun specifieke omstandigheden, kunt u zeker helpen om de reis te versnellen. Als uw werknemer van buiten de stad verhuist, kan dit welkomstplan het organiseren van open huisinspecties omvatten om hem te helpen een woonplaats te vinden, een assistent aan te wijzen om administratieve taken uit te voeren, zoals het aansluiten van de elektriciteit en het samenstellen van een lijst met de beste plekken om te winkelen voor alles wat ze nodig hebben, inclusief een nieuwe kledingkast. Op een kleinere schaal kan een welkomstplan er gewoon voor zorgen dat hun hardware, software, computeraanmeldingen en telefoons werken de dag voordat ze aankomen en dat er dan op hun eerste middag een techneut langskomt om te controleren of alles soepel verloopt. Dit is een kleine, maar uitval van apparatuur is een van de grootste frustraties voor nieuwe werknemers, dus omzeil dat en de strijd is voor de helft gewonnen.
Kortom, bij onboarding gaat het erom ervoor te zorgen dat de werknemer weet dat ze welkom zijn, dat ze gewaardeerd worden en dat ze een geweldige toekomst voor het bedrijf hebben als ze hard werken.
Doe het goed en je hebt een stafmedewerker die elke dag 100% geeft en erover nadenkt om de bedrijfsladder te beklimmen in plaats van alleen de carrièreladder.
En iedereen houdt van een oude werknemer.
Veel plezier bij het instappen.